Κατάκολο!

Αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας του Κατακόλου αποτελεί ο Αργοναύτης, η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1931 και αυτό τον καθιστά έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας. Ο σύλλογος στη μακρά διάρκεια ζωής του έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις ποδοσφαιρικές χρονιές ’92-’93 και ’93-’94, όπου διεκδίκησε μέχρι το νήμα την άνοδο στην Δ’ Εθνική κατηγορία, με το ταλέντο των παικτών του να ξεπερνάει τα στενά όρια του νομού. Χωρίς υπερβολή εκείνη την περίοδο όλο το Κατάκολο ζούσε για τα σαββατοκύριακα και αυτό το αποδείκνυε έμπρακτα στο γήπεδο!

Και οπωσδήποτε σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του Κατακόλου, ο ρόλος που παίζει ένα σωματείο όπως ο Αργοναύτης είναι πολύπλευρος και κυρίως κοινωνικός. Οι νέοι κάθε γενιάς ήταν μέλη του Αργοναύτη και αυτό προφανώς είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Όλοι οι νέοι του χωριού θεωρούσαν και θεωρούν πολύ τιμητικό το να είναι μέλη του συλλόγου, αθλούμενοι λοιπόν μένουν μακριά από τα προβλήματα των νέων της εποχής μας.

Σημαντικό παράγοντα στην πρόοδο της ομάδας αποτελεί το γήπεδο του χωριού. Κατασκευάστηκε με τη βοήθεια του Βασίλειου Κολόσακα, με τη χορηγία του οποίου ουσιαστικά πήρε σάρκα και οστά αυτό το γήπεδο. Ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του Ιωάννη Λάτση, με χρήματα του οποίου αγοράστηκε έκταση δίπλα στον υπάρχοντα αγωνιστικό χώρο, με σκοπό μελλοντική εκμετάλλευση.